Sansin mosószer - bio, öko, vegán, magyar

Kapható a dm üzletekben!
Sansin bio mosópor, azaz mosógél - öko mosópor, vegán mosópor

Egy indián közmondás szerint a földet nem az apáinktól örököltük, hanem az unokáinktól kaptuk kölcsön – ez pedig azt jelenti, hogy nem csak lehetőségünk, de sokkal inkább kötelességünk, hogy megőrizzük annak állapotát. A Sansin mosószer gyártói azt vallják, hogy a környezetvédelem nem csak a fogyasztók, de a gyártók felelőssége is!

Néha egészen kis dolgokkal is hozzá tudunk járulni a vegyszermentes élethez vagy ahhoz, hogy minél kevesebb környezetterhelő anyagot juttassunk a természetbe. Már olyan egyszerű apróságok is sokat jelenthetnek, mint például, hogy képesek vagyunk-e változtatni az olyan berögzült szokásainkon, mint a mosás.

Miért kell odafigyelni a mosásra?

A hagyományos tisztítószerek tele vannak olyan vegyületekkel, amelyek szennyezik ívóvíz bázisainkat, ami pedig hosszú távon nem csak súlyos betegségek kialakulásához vezethet - bőrirritációk, gyomorpanaszok, májkárosodás – de a szennyezett vízzel való öntözés a gabonatermesztésre is káros hatással van. A tisztítószerekben található foszfátok és nitrogén is kimondottan káros az élővizeink minőségére, azok ugyanis könnyen felhalmozódhatnak, és nagymértékű algásodáshoz vezethetnek – ami pedig negatív hatással van a vízi élővilágra, hiszen elvonja a vízből az oxigént.

Elég a hagyományos műanyagokból!

Az EU éves műanyag hulladék termelése 20 millió tonna, amelyből mindösszesen csak 14%-ot hasznosítunk újra. A műanyag hulladék nagy része pedig a tengereinkben vagy folyóinkban köt ki. A Sansin munkatársai azt vallják, hogy ez nem mehet így tovább, mert ha így haladunk, akkor megöljük a bolygót! Ezért hosszú idő és elhivatott munkával olyan gyártási folyamatot fejlesztettek ki, amely alkalmas arra, hogy újrahasznosított HDPE regranulátumból is rendkívül szép flakonokat állítsanak elő. (Itt érdemes megjegyeznünk, hogy a vállalkozás vezetői kiemelkedően fontosnak tartják az újrahasznosítás promótálását, ezért felelős társadalmi szereplőként jó példát kívánnak mutatni az iparág valamennyi szereplője számára.)

Ars poetica: Nature, Future & You.

A Sansin munkatársainak – tudatos vásárlóként, családos és gyerekes emberként – teljesen természetes, hogy a környezet védelme mellett a gyermekeik és szeretteik egészsége a legfontosabb! Ezért a márka alapvető célkitűzése, hogy minimális legyen annak környezeti lábnyoma, illetve, hogy a nullához közelítsen a termékek egészségügyi kockázata. Mit jelent ez a gyakorlatban? Az első és legfontosabb: egészségtudatos és környezetbarát termékeket gyárt, a teljes körű fenntarthatóságra és a megújuló erőforrások tudatos használatára törekszik.

Vegan Society igazolás

A Sansin Vegan Society minősítéssel rendelkező termékek – így a Sansin termékcsalád számos tagja is - azzal a küldetéssel rendelkezik, hogy csökkentse a környezeti terhelést, valamint minimalizálja a hétköznapi életünkben előforduló szintetikus és káros anyagok felhasználását – ami azt jelenti, hogy a Vegan Society logóját viselő termékek állatkísérlet mentesek és vegánok, megkövetelik a génmódosított összetevők jelölését, ezek és az előállításhoz használt ipari segédeszközök esetében sem engedik az állati eredetű összetevők felhasználását.

Kapcsolódó cikkek