Róma: olasz temperamentum, Colosseum, Stadio Olimpico

Irány Róma! Mondunk pár tippet hozzá.
Róma: olasz temperamentum, Colosseum, Stadio Olimpico

Róma, nem csak a romantika városa és nem csak az olasz épületeket csodálhatjuk meg itt, hanem mint vallási központ, a Vatikán is megtalálható ebben a gyönyörű városban, amely szintén lenyűgöz bárkit, aki az olasz fővárosba látogat. Turisták millióit csalogatja az olasz főváros, hiszen olyan nevezetességeket nézhetünk meg a Vatikán mellett, mint a Colosseum, illetve rengeteg más történelmi jelentőségű építmény tárja fel a kiváncsiskodók előtt az értékeit.

Trevi-kút

A Fontana di Trevi egy csodálatos szökőkút, amely a barokk stílus jegyeit viseli magán. Ha turistaként érkezünk a városba és mindenképpen meg szeretnénk nézni a kutat, fel kell készülni arra, hogy rengetegen fordulnak itt meg. Még akkor is nagy a káosz, ha egyébként rendőrök őrzik a rendet. A nap minden szakaszában gyönyörű a Trevi-kút, de kivilágítva nagyobb élményt ad. A közelben sok kávézó és étterem is van, így a városnézés közben kicsit meg is pihenhetünk és jól is lakhatunk.

A kútba aprópénzt is lehet dobni. A mondás úgy tartja, ha valaki pénzt dob a kútba, előbb-utóbb visszatér ebbe a csodálatos városba.

Paciotti Salumeria

Ezen a helyen aztán mindenki megtapasztalhatja a tipikus olasz kedvességet és vendégszeretetet. Ha szeretünk minőségi ételeket enni és italokat inni, ide mindenképpen be kell térnünk. A Pacotti Salumeria jó minőségű sajtokat és borokat is kínál, de más élelmiszeripari termékek is arra várnak, hogy hazavigyük és megkóstoljuk azokat.

A Paciotti Salumeriában jó minőségű húsokat, sajtokat, olívaolajat, balzsamecetet és még szarvasgombát is kaphatunk. Ha hódolunk a kulináris élvezeteknek, akkor lelki fájdalmat is érezhetünk, hogy nem vihetünk haza minden minőségi terméket. A kiváló áruk mellett, az árak is kedvezőek és a személyzet is nagyon segítőkész.

Labdarúgás mindenek felett

Róma nem csak romantikus városnézésre, vagy nem csak egy kellemes piknikre csábíthat bennünket, miután bevásároltunk a Paciotti Salumeriában, hanem akár még élőben is megnézhetünk egy jónak ígérkező meccset, mondjuk egy AS Roma - Lazio rangadót. Ha szeretünk mérkőzésekre fogadni, online sportfogadás lehetőségek is rendelkezésünkre állnak. 1xbet fogadás bónusz is az ölünkbe hullhat.

Stadio Olimpico

A mérkőzést az Olimpiai Stadionban (Stadio Olimpico) tekintheted meg. A stadiont 1932-ben adták át. A hely a Laziónak és az AS Rómának a közös otthona.

Az Olimpiai Stadiont modern kolosszeumnak is szokták nevezni. A stadiont busszal és villamossal is meg lehet közelíteni. Az állomásoktól mindössze néhány percnyi sétára van csupán a stadion.

Colosseum

Róma egyik méltán kiérdemelt szépsége és egyben szimbóluma a Colosseum. Az amfiteátrum az ókori gladiátorharcok idején épült. Rómában járva kötelező megnézni a Colosseumot. A belépőjegyeket érdemes online megvásárolni, mert mindig hosszú a sorban állás a helyszínen. Ha valaki alaposan be szeretné járni ezt a monumentális épületet, számítson rá, hogy akár több órát is igénybe vehet. De akkor már maradjon is estig, mivel kivilágítva a legszebb ez az ókori építmény.

Róma nem csak a Colosseumról híres, hanem a múzeumokról is. Ha szereted a múzeumlátogatásokat, térj be a Vatikáni Múzeumok valamelyikébe, a Palazzo Corsini Nemzeti Galériába, a Római Nemzeti Múzeumba, a Palazzo Venezia Múzeumba, vagy a Borghese Múzeum és Galériába. A turisták nagyon kedvelik a barokk építészeti stílusban épült Trevi kutat is, amely Róma egyik szimbóluma.

Római szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

A legnépszerűbb rozé bortípusok

A legnépszerűbb rozé bortípusok

Míg a vörösborhoz ugyanabból a szőlőfajtából származó szőlőt kell használni, mint a rozéhoz, a folyamat a rozénál sokkal másabb.

Legnépszerűbb varrógép márkák

Legnépszerűbb varrógép márkák

Számos különböző típusú varrógép áll rendelkezésre.