A futballvilág kevésbé köztudott érdekességei

Ahogyan haladunk előre az időben, egyre több különböző statisztika, adat és érdekesség kerül napvilágra a labdarúgásban. Ezúttal olyanokat gyűjtöttünk össze, amelyek kevésbé köztudottak a rajongók előtt.
Kevésbé ismert statisztikák a futballpályáról

A Bundesligában a legfiatalabban Kai Havertz érte el a 100 mérkőzést, óriási versenyben előzte meg az azóta már a Chelsea-ben vele együtt futballozó Timo Wernert. Havertznek 20 év 6 hónap és 3 nap kellett a 100 meccshez, Werner 16 nappal maradt le tőle.

A legtöbb gólpasszra egy idényben Thierry Henry volt képes az angol élvonalban, a francia csatár a 2002/03-es szezonban 37 meccs alatt 25 gólpasszt osztott ki, ez azóta sem tudták megközelíteni sem. Henry ráadásul a 25 gólpassza mellé 24 gólt is szerzett ekkor. Mögötte két nagy assistkirály következik, mindketten 20 gólpasszra voltak képesek egy idényben, Fabregas 2007/08-ban, De Bruyne pedig a 2019/2020-as szezonban érte el ezt.

A Manchester United legidősebb gólszerzője a Premier League-ben Ryan Giggs, a walesi klublegenda 2 hónappal elmúlt 39 éves, amikor 2013-ban betalált a QPR csapatának. A Bajnokok Ligájában Laurent Blanc vezeti ezt a listát, a francia belső védő 36 évesen és 11 hónaposan tudott a hálóba találni.

A magyar válogatottnak eddig a legalább 10 mérkőzésen találkozó csapatokkal szemben Luxemburg ellen a legjobb a győzelmi rátája. A két válogatott eddigi 11 összecsapásából 10-et nyertek meg a magyarok, ez pedig 90,9-es győzelmi rátának felel meg.

A bolgár válogatott volt az egyetlen futballcsapat eddig, ahol legalább egy kezdőcsapatnyi játékos vezetékneve ugyanúgy végződött egy világbajnokságon (-OV).

A Barcelona legdrágábban megvásárol kapusa Neto jelenleg, akiért 29 milliót fizettek ki 2019-ben, mögötte Jasper Cillessen található, aki 13 millióért érkezett 2016-ban. Meglepetés hogy Marc-André ter Stegen csak a harmadik ezen a listán, a német halóőr 2014-ben 22 évesen 12 millió euróért érkezett a klubhoz.

Varga Roland és Lorenzo Insigne korábban csapattársak voltak az olasz másodosztályba szereplő Foggia csapatában. Insigne volt az egyik sztárja a csapatnak ekkor és meg is szolgálta a bizalmat, hiszen 33 meccsen 19 gólt szerzett, de Varga is bőven kapott lehetőséget 21-szer lépett pályára a csapatban. Ezután elváltak az útjaik, hiszen Insigne egy pescara-i kitérő után már a Napoliban is megkapta a lehetőséget, Varga viszont 2012-ben hazatért és befejezte az olaszországi karrierjét.

Juan Mata a futballpályán is kifejezetten sikeresnek mondhatja magát azzal, hogy nyert már Bajnokok Ligáját, Európa Ligát, Világbajnokságot és Európa Bajnokságot is, de emellett a tanulás se hagyta hidegen. A spanyol játékos a madridi Universidad Camilo Jose Cela-n két diplomát is szerzett: egyet marketing egyet pedig sporttudományok szakon.

Kapcsolódó cikkek

Izgalmas statisztikák a magyar élvonalból

Ezek az NB 1 legizgalmasabb statisztikái

Magyarország egy igazi labdarúgó nemzetnek számít, így a hazai bajnokságoknak is rengeteg követője van, azonban akadnak olyan izgalmas statisztikák, amivel még a legfanatikusabb rajongóknak is újat tudunk mondani.

Kevésbé ismert statisztikák a futballpályáról

A futballvilág kevésbé köztudott érdekességei

Ahogyan haladunk előre az időben, egyre több különböző statisztika, adat és érdekesség kerül napvilágra a labdarúgásban. Ezúttal olyanokat gyűjtöttünk össze, amelyek kevésbé köztudottak a rajongók előtt.

Hihetetlen adatok a Bajnokok Ligájából

Hihetetlen statisztikák a Bajnokok Ligájából

A Bajnokok Ligája küzdelmeit senkinek nem kell bemutatni, a sorozat statisztikái között azonban akadnak olyan gyöngyszemek, amelyeket még a legnagyobb rajongók sem sejtettek.