Hihetetlen statisztikák a Bajnokok Ligájából

A Bajnokok Ligája küzdelmeit senkinek nem kell bemutatni, a sorozat statisztikái között azonban akadnak olyan gyöngyszemek, amelyeket még a legnagyobb rajongók sem sejtettek.
Hihetetlen adatok a Bajnokok Ligájából

A Bajnokok Ligája nemzetek szerinti összevetésében a spanyol csapatok szerepelnek a legjobban, eddig összesen 13 spanyol alakulat vett részt a küzdelmekben és összesen 495 győzelmet gyűjtöttek össze. A második helyen az angol csapatok találhatóak, náluk 10 csapat hozott össze 462 győzelmet. A dobogó harmadik fokára a németek fértek fel, akiknél 13 csapat kvalifikálta magát eddig a Bajnokok Ligájába és 340 győzelmet szedtek össze.

A magyarok két csapattal szerepelnek ezen a listán és mindössze 6 ponttal rendelkezünk, miután 14 vereség mellett mindössze 1 győzelem és 3 döntetlen áll a magyar csapatok neve mellett.

A Bajnokok Ligája legidősebb gólszerzője Francesco Totti, aki 2014 novemberében 38 évesen 1 hónaposan és 28 naposan vette be a CSZKA Moszkva csapatának a kapuját. Ezzel Ryan Giggset utasította még maga mögé, aki 37 évesen és 9 hónaposan tudott még gólt szerezni a BL-ben 2011-ben.

Mindössze 6 olyan edző van, akik legalább 100 mérkőzésen át irányítottak egy csapatot a Bajnokok Ligájában. A legtöbb meccse Sir Alex Fergussonnak van, egyedül neki sikerült átlépnie a 200-as határt, Wenger 194-nél állt meg, a harmadik helyen pedig Ancelotti van 171 mérkőzéssel, de ő még mindig aktív, tehát ezt biztosan növelni fogja. A fiatalabb edzők közül Pep Guardiola az, akinek nagy esélye van megdönteni Fergie rekordját, a Manchester City trénere még hosszú pályafutás előtt áll és már most is 141 BL meccsen van túl a pálya mellett irányítva.

Ha a pont/meccs arányt nézzük a több mint 100 mérkőzést túllépő szakemberek között, akkor a Guardiola áll az élen, aki egyedüliként több mint 2 pontot átlagolt a csapataival, pontosa 2,11-et. A második helyen Ancelotti áll ebben a tekintetben 1,89-el, a harmadik pedig Ferguson, akinek 1,86 a pont/meccs mutatója.

A Bajnokok Ligájában a legtöbb kapott gól nélküli meccs Iker Casillas nevéhez fűződik, aki 177 meccsen 59-szer őrizte meg gól nélkül a kapuját, ha viszont arányaiban nézzük, akkor nem áll olyan jól a spanyol, hiszen ez 33,3 %-os teljesítmény, aminél bőven akadnak jobbak.

Ha azokat a kapusokat vesszük figyelembe, akik túl vannak legalább 50 BL meccsen, akkor Edwin van der Sar áll az élen, méghozzá elképesztő 52 %-os teljesítménnyel. A holland hálóőrt az AC Milan korábbi kapusa Dida követi, aki 47,2 %-al áll.

Kapcsolódó cikkek

Hihetetlen adatok a Bajnokok Ligájából

Hihetetlen statisztikák a Bajnokok Ligájából

A Bajnokok Ligája küzdelmeit senkinek nem kell bemutatni, a sorozat statisztikái között azonban akadnak olyan gyöngyszemek, amelyeket még a legnagyobb rajongók sem sejtettek.

Mountain bike váz, fékek és méretezés tudnivalók

Mountain bike váz, fékek és méretezés tudnivalók

A váz befolyásolja a kerékpár súlyát, szilárdságát, hosszú élettartamát, menetminőségét és árát.

Izgalmas statisztikák a magyar élvonalból

Ezek az NB 1 legizgalmasabb statisztikái

Magyarország egy igazi labdarúgó nemzetnek számít, így a hazai bajnokságoknak is rengeteg követője van, azonban akadnak olyan izgalmas statisztikák, amivel még a legfanatikusabb rajongóknak is újat tudunk mondani.