Aromaterápia szaunákhoz

Lehet, hogy nem ismeri a szaunák aromaterápiáját, de számos egészségügyi előnnyel járhat.
Aromaterápia szaunákhoz

Az illóolajok kivonhatók oldószeres extrakcióval vagy kifejezéssel. Ezek tartalmazzák a növény aromáját, és szuper koncentráltak. Már néhány csepp is képes betölteni az egész szaunát az illatukkal. Attól függően, hogy milyen aromaterápiát szeretne a szaunákhoz, különböző illóolajokat használhat különböző előnyökkel. Például a citrusfélék és a borsmenta jól illenek egymáshoz. A szantálfa és a levendula jól párosul.

Az illóolajok a légzőszervi problémákon is segíthetnek. Az eukaliptusz illóolajról ismert, hogy enyhíti a köhögést és a torokfájást, és segíthet a torlódásokon és a köhögésen. Különösen jótékony hatású a megfázás és az allergia esetén. A levendulaolaj kiváló antibakteriális választás a szaunázáshoz, emellett segít az ízületi és izomfájdalmak esetén, és meditatív állapotot biztosít. További megfontolandó illóolajok az eukaliptusz és a fenyő.

A levendulaolaj egy másik kiváló választás a szaunák aromaterápiájához. Ennek az illóolajnak kellemes, virágos illata van, de nem túlságosan parfümös. A levendulaolaj még a fejfájáson is segíthet. Hűsítő tulajdonságai miatt népszerű választás a szauna aromaterápiához. Egy másik népszerű választás a borsmentaolaj. A levendula kiváló reggeli ébresztő. A borsmentaolaj görcsoldó tulajdonságai segíthetnek az emésztési zavarok és más gyomorpanaszok esetén.

Bár a borsmenta illóolaj nem ideális választás a szauna aromaterápiájához, reggelente remekül ébreszt. Közismert, hogy gombaölő és antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, és jó illata van. A borsmenta emellett kiválóan javítja a hangulatot és enyhíti a gyomorpanaszokat. Ezek az illóolajok segíthetnek abban, hogy a legtöbbet hozza ki a szaunázásból. Csak ne feledje, hogy ezeket az illóolajokat felelősségteljesen használja!

A szantálfa illóolaj segíthet a mentális tisztánlátásban. Antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik. Míg a levendula nyugtató hatású, nem okoz álmosságot. A szantálfa görcsoldó és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik. Még a vérnyomást is csökkentheti. Ez az egyik legnépszerűbb illóolaj a szaunameditációhoz. És ne feledkezzünk meg a levenduláról sem! Ha aromaterápiát keres a szaunázáshoz, mindenképpen próbálja ki még ma.

Egy másik nagyszerű módja az aromaterápia használatának a szaunában az illóolajok hozzáadása. Adhat hozzá néhány cseppet, vagy akár több olajat is összekeverhet egy személyre szabott aromaterápiás recepthez. A levendulaolaj nyugtató hatást biztosít, míg a borsmenta frissítő illatot kölcsönöz. A szaunázáshoz használt illóolajok javíthatják az általános egészségi állapotot és jólétet is. Ezek az illóolajok biztonságosak és hatékonyak szaunázáshoz. Ha a szaunában teljes test-elme-érzékelés élményt szeretne átélni, az aromaterápia remek lehetőség erre.

A citromolaj energizáló, felemelő és hangulatjavító tulajdonságokkal rendelkezik. A szaunában friss és üde illata van, és segít a torlódások megszüntetésében. A szaunák tisztítására is használható. A citromolaj a fertőtlenítésben is hasznos, és hozzáadható a tisztítószerhez. Csak arra ügyeljen, hogy a citromolajat takarékosan használja. Ha egyszer már használta, elkezdheti élvezni ennek az illatos olajnak az aromaterápiás előnyeit.

Kapcsolódó cikkek

Aromaterápia szaunákhoz

Aromaterápia szaunákhoz

Lehet, hogy nem ismeri a szaunák aromaterápiáját, de számos egészségügyi előnnyel járhat.

Így segíti az aktív pihenőnap a fogyást

Így segíti az aktív pihenőnap a fogyást

Nem csak a sérülések elkerülése miatt célszerű beiktatni őket.

Az influenza és megfázás gyors enyhítése

Az influenza és megfázás gyors enyhítése

Amikor beköszönt az ősz, sajnos kevesen ússzák meg megfázás vagy influenza nélkül.