Hogyan telepítsünk kandallót otthonunkba

A kandalló telepítése otthonában könnyű feladat, ha tudja, hogyan kell helyesen csinálni.
Hogyan telepítsünk kandallót otthonunkba

Az első lépés a helyiség előkészítése, ahol a kandalló elhelyezésre kerül. El kell végeznie a szükséges falmódosításokat és lyukakat kell vágnia a füstcsövek számára. Az áramforrást is csatlakoztatnia kell a kandallóhoz.

A kandalló építése előtt győződjön meg arról, hogy a tér vízszintes. A kandallóegység egy emelvényre kerül, amely nem lehet közvetlenül a padlón. Az emelvénynek olyan anyagból kell készülnie, amely illeszkedik a helyiség dekorációjához, és nem éghető. Bizonyos esetekben a kandallógyártók kész platformot biztosítanak megvásárlásra. Ha nem, érdeklődjön a cégnél a telepítési utasításokról.

Ezután készítse elő a csöveket a telepítéshez. A kandalló típusától függően előfordulhat, hogy tömítőpisztolyt kell használnia a tömítőanyag felhordásához. Ha a cső a helyén van, kályhacementtel rögzítse azt a gallérhoz. Győződjön meg róla, hogy minden szükséges alkatrész megvan a kémény felszereléséhez. Miután összeszerelte az összes szükséges alkatrészt, felszerelheti a kandallót.

A kandallókamra beszerelése előtt meg kell győződnie arról, hogy a kandallóbetét megfelelő méretű a helyiséghez. Ahhoz, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a betét megfelelően illeszkedik, mérőszalaggal mérje meg a nyílást. Győződjön meg arról is, hogy a kandallónak van-e elektromos csatlakozója. Ha ezt nem szívesen végzi el saját maga, megbízhat egy szakembert az elektromos munkálatok elvégzésével. A beszerelési folyamat nem bonyolult, ha követi a gyártó által megadott utasításokat.

Ha az oszlopok készen állnak, felszerelheti a kandallópárkányt. Ha üreges kandallópárkánya van, használhat 2x4-es fűrészárut, és csavarokkal vagy csavarokkal rögzítheti. Ezután fel kell szerelnie a támasztóléceket, amelyek a kandallót a helyén tartják. Ha a kandallópárkányt a falhoz kell rögzítenie, használhat építési ragasztót vagy epoxi cementet. Ha a kandallópárkányt megfelelően rögzítette, befejezheti színben hozzá illő fugázással.

Ha kandallópárkányt tervez felszerelni, használhat csapkeresőt a fal csapjainak megkereséséhez. Ha a meglévő fal nem vízszintes, vízmértékkel megjelölheti a területet. Egy ceruzával is megjelölheti a szerelőlap helyét. Meg kell mérnie a rögzítőléc távolságát a kandalló tetejétől a falcsapig.

A kandalló telepítésekor mindig gondoljon a biztonságra. Biztosítania kell, hogy a kandalló körüli tér teljesen árnyékolt legyen. Ez megakadályozza, hogy a kis vízszivárgások károsítsák a betétet, és tűzveszélynek tegyék ki otthonát. Egy másik dolog, amit szem előtt kell tartani, hogy a kandalló telepítése elektromos vezetékek áthelyezésével jár, amit jobb, ha szakemberre bíz.

Kapcsolódó cikkek

Minták a lakberendezésben

Színre színt, mintára mintát!

Nem a kártyajátékok szabályait akarjuk megreformálni, csak az aktuális lakberendezési divatnak hódolunk.

Mire figyelj, ha kőművest keresel?

Mire figyelj, ha kőművest keresel?

Ha házépítés, vagy lakásfelújítás előtt állunk, akkor egy tucat kérdés megfogalmazódhat bennünk. Egy biztos: szükségünk lesz megfelelő szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező szakemberre, aki megfizethető áron dolgozik.

DIY projektek, amivel feldobhatod a lakást

DIY projektek, amivel feldobhatod a lakást

Szívesen barkácsolnál? Érdekelnek a DIY projektek? Szerezd be a fúrógépet vagy a lemezcsavart egy webshopból, és láss munkához! Részletek a cikkben!