Milyen folyékony csemperagasztót válasszunk?

A folyékony csemperagasztó az építőanyag gyártás fejlődésének egyik legmodernebb megoldása.
Milyen folyékony csemperagasztót válasszunk?

A folyékony csemperagasztó az építőanyag gyártás fejlődésének egyik legmodernebb megoldása. Pár évtizede csemperagasztó még nem is létezett, a homok, cement és víz felhasználásával készült ragasztóanyagoknak pedig a kikeverése sem volt egyszerű feladat. Ez az új termék egyszerűbbé tette a burkolás menetét, legyen szó kültéri vagy beltéri felületekről. Az egyes felhasználási helyek azonban más tulajdonságokat, minőséget követelnek, ezért nagyon fontos, hogy a piacon rendelkezésre álló megoldások közül a megfelelőt válasszuk ki.

A folyékony csemperagasztó kifejezetten innovatív, újszerű megoldás

Korábban az erre használt anyagok kikeverése is szakértelmet igényelt, a megfelelő eszközök hiányában különösen nehéz feladat volt. A hidegburkolás meg alapvetően sem egyszerű munkanem, előzetes tervezést igényel, az egyes lapok méretre vágásához speciális eszköz szükséges és nagyon fontos, hogy megfelelően rögzítsük is akár a falra, akár az aljzatra kerülő csempéket.

Sok körülmény befolyásolja, hogy milyen folyékony csemperagasztó kell felhasználásra kerüljön. A kültéri felületek ki vannak téve a különböző időjárási hatásoknak, a hőingadozásnak, bírniuk kell a hőséget és a fagypont alatti hőmérsékletet is. Ehhez mindenképpen kiváló tapadószilárdsággal és rugalmassággal rendelkező, fagyálló anyagot kell használnunk.

Beltéren is sok szempontot kell mérlegelnünk a megfelelő folyékony csemperagasztó kiválasztásához. Ilyenek az aljzat tulajdonságai is, mert nem mindegy, hogy betonra, vakolatra vagy már meglévő burkolatra kerül az új felület. Ha padlófűtésre burkolunk, akkor fontos, hogy a felhasznált anyag kellően flexibilis legyen, hiszen ekkor is ellen kell állnia a hőmérséklet változásának.

Folyékony csemperagasztó a választott burkolatnak megfelelően

A vásárlás során mindenképpen figyelembe kell vennünk a választott csempe tulajdonságait is. Mekkora az egyes lapok felülete, súlya, nedvszívó képessége és színe? Ezek mindig fontos tényezők. Például egy sötétebb anyag köztudottan sokkal jobban átmelegszik, amely nagyobb teherbírású ragasztót igényel.

Kapcsolódó cikkek

Miért lényeges a szolártakaró használata?

Miért lényeges a szolártakaró használata?

A medencék tisztán tartása vagy a benne lévő víz megfelelő hőfokon tartása alapvetően nem egyszerű feladat, azonban a szolártakaróval gyerekjáték lesz ezeknek a problémáknak a megoldása.

Szálcement a modern építészetben

Szálcement a modern építészetben

Az alábbi cikkben azzal foglalkozunk részletesebben, hogy a szálcement a modern építészetben manapság minek köszönheti egyre nagyobb népszerűségét.

Minták a lakberendezésben

Színre színt, mintára mintát!

Nem a kártyajátékok szabályait akarjuk megreformálni, csak az aktuális lakberendezési divatnak hódolunk.