9 úti cél homokos strandokkal Horvátország északi részén

A homokos tengerpartokat sokan keresik Horvátországban is, hiszen nincs is annál jobb, mint a finom meleg homokról besétálni a hűvös habokba. Arról nem is beszélve, hogy egy (vagy több) kisgyerekkel sokkal kellemesebb így a nyaralás, hiszen a homokos partok általában sekély vizűek, és épp ezért könnyebben fel is melegszenek. Ugyan Horvátországban nem ez a legjellemzőbb parttípus, de azért mindenütt lehet találni aprókavicsos vagy épp homokos strandokat – kis utánajárással. Íme, 9 közeli úti cél, ahol biztosan találunk kedvünk való homokos partszakaszt.

Mali Losinj – Cikat homokos strand

A Cikat öböl mélyén vár ránk a kellemes, homokos partszakasz, méghozzá hűs fenyőerdők ölelésében. A nagy forróságban ezek az árnyas szakaszok igen értékesek, így érdemes korán kiéri a partra, ha jó helyet szeretnénk foglalni magunknak. A strand kisgyerekkel is ideális, hiszen szinte végig finom homokkal borított és lassan mélyülő parton található.

Rab-sziget - Kampor

Kampor a sziget északnyugati részén fekvő település, amelynek két oldalát is a tenger nyaldossa. Vadregényes környék, de könnyen megközelíthető, hiszen Lopar és Rab városától is csupán néhány km-re fekszik. Kiváló helyszín túrázóknak és kerékpárosoknak is, mert a Dundo természetvédelmi területen található.

Rab-sziget - Rab és környéke

Rab sziget fővárosa igazi romantikus, andalgós középkori helyszín, csodás kilátással a várost övező sétányról. A település körül több homokos strand és öblöcske is található, így nagyszerű választás azoknak, aki délelőtt várost nézni, délután pedig strandolni szeretnének.

Krk-sziget - Šilo

Šilo strandja annyira népszerű, hogy a környező kikötőkből rendszeresen indítanak hajókat a Šilo öbölbe. Ha a strandolás után megszomjaznánk, kiváló program felhajózni Vrbnik falucskába - borozni egyet.

Krk-sziget - Klimno

Klimno egy igazi gyöngyszem az Adrián. A jól megközelíthető, de mindössze 115 lakosú romantikus kis település szinte érintetlen természeti környezetben található, és a strandja is kristálytiszta, ráadásul buja növényzet díszíti partját. Védett, sekély, meleg vizű öblei a családosok számára kitűnő fürdőzési lehetőségeket kínálnak.

Kvarner-öböl - Crikvenica

Crikvenica az egyik legjobb választás egy hétvégi kiruccanáshoz, hiszen ez a Magyarországhoz legközelebb eső tengerparti riviéra. A letenyei határtól mindössze 270 kilométerre található, és szinte végig autópályán haladhatunk. Hosszú, strandokkal és korzókkal tarkított partszakasza végig jól felszerelt és számos sportolási, szórakozási, strandolási lehetőséget kínál.

Isztria - Medulin

Medulin régen pici halásztelepülés volt, de mostanra valódi üdülőparadicsommá nőtte ki magát. A város egyik legszebb strandja a Bijeca, amely lassan mélyülő, homokos parttal várja nyaralókat. A legigényesebb turisták is jó érezhetik magukat, hiszen a jól kiépített strandon éttermek, kávézók, bazársor és csúszdák is várják a szórakozni vágyókat.

Krk sziget, Malinska – Rupa homokos strand

Malinska egy kedves, nyugis kisváros Krk sziget észak-nyugati partján. A kisgyerekkel a szigetre érkező számára ideális helyszín, hiszen minden szolgáltatás könnyen elérhető és lassan mélyülő, homokos strand is várja őket.

Kvarner-öböl - Novi Vinodolski

Novi Vinodolski egészen közel van a magyar határhoz, így akár egy hosszú hétvégéhez is kiváló úti cél. Kicsi település, de hangulatos óvárosa van. Legnagyobb strandja, a kék zászlós Lisanj, amely leginkább homokos, néhol sziklás. Régóta kedvelt üdülőhely, érdekesség, hogy az első nyilvános strandja 1878-ban épült ki.

Ha szeretné kiszámolni, mennyibe fog kerülni az autópályadíj útiköltsége az áhított homokos tengerpartig, akkor kattintson ide: Horvátország autópálya árak - útiköltség kalkulátor.