Útmutató ipari mosogatógép választásához

A vendéglátás területén elengedhetetlen az, hogy minden, amire egy konyhában szükség lehet rendelkezésre álljon az ott dolgozó számára. Ezek közül hogy egy konyha zökkenésmentesen üzemelhessen, mindenképp szükség van egy mosogatógépre. A könnyebb döntés érdekében összegyűjtöttünk egy rövidebb útmutatót ipari mosogatógép választásához.
Útmutató ipari mosogatógép választásához

Konyhai szükségletek felmérése

Nyilvánvaló, hogy a legelső, amit tennünk kell a beszerzések előtt az, hogy komolyan végiggondoljuk milyen berendezésekre is lesz szüksége a konyhának. Ez nagyban, sőt leginkább a vendéglátóegység és a konyhának a jellegétől fog függni a legjobban. Ez azért van, mert például egy pékségben más berendezésekre lesz szükség, mint egy pizzériában vagy egy grillezőben, étteremben. Akkor is más gépekre lesz szükségünk, ha a kínálatban koktélok és turmixok is kaphatók.

Ennek ellenében mégis többnyire elmondhatjuk azt, hogy azokon a vendéglátóhelyeken, ahol napi szinten több tányér és pohár kerül használatba elengedhetetlen az ipari mosogatógépek használata. Egy ilyen berendezés sokban felgyorsítja munkánkat, így jelentős időt spórolhatunk, valamint munkaerőn is megtakarítunk vele.

Vegyük figyelembe az előírásokat

Természetes az, hogy figyelembe kell vennünk az adott előírásokat is, és nem vehetjük csak úgy meg azt, amit csak szeretnénk. Ilyen például a higiéniai szabály is, ami előírja azt, hogy a konyhában felhasznált edényeket teljesen külön kell kezelnünk azoktól az edényektől, amik a vendégek számára vannak fenntartva. A kínálat a nagykonyhai eszközök terén az alábbi lehet:

· pohár- és tányér mosogatógépek

· feketeedény mosogatógépek

· alagutas mosogatógépek

· kalapos mosogatógépek

Az, hogy pontosan melyik típusú gépre, vagy gépekre lehet szükség a higiéniai előírásoknak való megfelelés is eldöntheti.

Mosási kapacitás tervezése

Még vásárlás előtt fontos eldöntenünk azt is, hogy a vendéglátó egységünk mekkora forgalmat csinál, hiszen ennek függvényében tudjuk a megfelelő kapacitású gépet beszerezni. Ez egy nagyon fontos információ, ami eldönti majd számunkra, hogy az adott gépből hányra lesz szükségünk és mekkora kivitelűnek kell lenniük.

Megfelelő gyártó kiválasztása

Csakúgy, mint minden mást téren is, a konyha berendezések esetében is fontos szerepe van annak, hogy milyen gyártótól vásárolunk. A legjobb mindig olyan berendezés mellett döntenünk, ami ismertebb és megbízható ezen a téren. Egy ilyen gyártó esetében biztosak lehetünk abban, hogy a vásárolt gép nem fog minket cserbenhagyni.

A szükséges karbantartásra is ügyeljünk

Akkor, ha már sikerült kiválasztanunk az adott gyártót már csak arra figyeljünk, hogy olyat vásároljunk, amihez garancia is jár. A konyha berendezéseknél és így mosogatógépeknél is mindenképp jó, ha figyelünk erre, hogy biztosított legyen egy pótalkatrész vagy esetleg egy eszköz csere.

Összegezve:

Egy ipari mosogatógép vásárlása előtt tehát olyan tényezőket is figyelembe kell vennünk, mint a konyhai szükségletek, előírások, mosási kapacitás valamint a gyártó kiválasztása. Amennyiben ezeket figyelembe vesszük, akkor biztosan hosszútávú megoldást választhatunk.

Kapcsolódó cikkek

Mit kell tudni egy traktor használata előtt?

Mit kell tudni egy traktor használata előtt?

A mezőgazdaságban, mindegy, hogy kis vagy nagy területről van szó, mindig jó szolgálatot tehet egy traktor.

A legnépszerűbb rozé bortípusok

A legnépszerűbb rozé bortípusok

Míg a vörösborhoz ugyanabból a szőlőfajtából származó szőlőt kell használni, mint a rozéhoz, a folyamat a rozénál sokkal másabb.