3D nyomtatóval készítenek hidat Amszterdamban

Amszterdam a turisták egy kedvelt célpontja, és ez a szám még tovább növekedhet, mivel a holland fővárosban fogják megépíteni a világ első 3D-nyomtatással készült hídját.
3D híd Amszterdamban - 3D nyomtatás

Egy holland építészeti és mérnöki vállalat, kiegészülve egy szoftvereket gyártó céggel összefogott az MX3D nevű helyi, startup vállalkozással, hogy közösen, 3D-s nyomtatással elkészítsenek egy acél hidat Amszterdam központjában. Az MX3D projektje egy teljesen új megközelítést alkalmaz. A hidat az MX3D mérnöke, Joris Laarman tervezi majd meg az Autodesk új szoftvere segítségével, amelyet kifejezetten a cég által kifejlesztett új nyomtatási technológiához hoztak létre.
​[banner]

A startup cég olyan robotokat fejlesztett ki, amelyek bármilyen formát képesek létrehozni műanyagból és fémből. Ezek a „robotpókok” bármilyen méretű és formájú struktúra létrehozására alkalmasak. Ezek a robotkarok 1500 Celsius-fokra hevítik fel a fémet, majd az előállított alkatrészeket egymáshoz heggesztik. A folyamatot egy erre a célra kifejlesztett speciális szoftver segítségével tudják vezérelni.

Mivel az ehhez hasonló projektek és technológiák azok, amelyek a legjobban segítik a 3D-nyomtatás fejlődését, a híd remélhetőleg Amszterdam jellegzetes látványosságává válik majd a közeljövőben, egyben a turisták kedvelt célpontjává.

A cikk az Arnold PC szervíz közreműködésével készült.
Kapcsolódó cikkek