Így azért egyszerűbb az online kötelező biztosítás kötés menete

Érdekes, de bizonyos dolgokkal, amelyek kívül esnek a komfortzónánkon, egyszerűen nem tudunk foglalkozni, még akkor sem, ha tudjuk, hogy megérné nekünk.
Így azért egyszerűbb az online kötelező biztosítás kötés menete

Tegyük fel, hogy 2500 vagy 3000 Ft-os órabérrel dolgozunk. Megérné egy vagy két órát azzal foglalkoznunk, hogy a kötelező felelősségbiztosításunkat évi néhány ezer vagy akár néhány tízezer vagy akár százezer forinttal csökkentsük? A válasz egyértelműen igen. És ezt megteszi a legtöbb ember? Mint tudjuk, nem. Ennek több oka van, az egyik az, hogy a legtöbben nincsenek tisztában azzal, hogy milyen módon lehet intézni a kötelező felelősségbiztosítást. Higgyük el, nem kell, hogy fejfájást okozzon a kötelező online biztos kötés menete.

Hol lehet megtalálni a legjobb ajánlatokat?

Többféle mód is lehetséges: például végigjárhatjuk az összes biztosítótársaságot személyesen. Eggyel barátibb, hogy megpróbáljuk online megtudni az összes fontos tudnivalót. De mindkét módszer elég régimódi ahhoz képest, hogy mindezt valaki más végezze el helyettünk – méghozzá ingyen. Ennek lehet egy módja az, hogy egy független szakértővel leülünk tárgyalni – annak ellenére, hogy sokan ettől viszolyognak, szeretnék elkerülni, a legnagyobb mennyiségű információt így tudjuk megkapni. Ehelyett (vagy ezzel együtt) érdemes lehet egy online kötelező biztosítás kalkulátort használni.

Milyen kalkulátort!?

Egy olyan online eszközről van szó, amelybe, ha a megfelelő adatokat betápláljuk (legyünk azért felkészülve, hogy nem lesz elég annyi, hogy ’82-ben születtünk és ’95-es Fiat Ducatonk van, érdemes többek között a forgalmit is előkészíteni), több biztosító ajánlatait is megkapjuk. A biztoshely.hu kalkulátora esetében például 11 különböző biztosító ajánlatait hasonlíthatjuk össze. Ez már ennyiből is nyilvánvaló, hogy egy adott cég képviselője ennek mindössze a 9%-ával szolgálhat…

Miért érdemes egy kalkulátort használni?

A teljesség igénye nélkül:

- nem kell felállni a fotelből (ha már előkészítettük az adatokat),

- ha nem akarunk, nem kell senkivel tárgyalnunk, beszélnünk,

- azonnal elindítható a biztosítás-megkötés,

- több mint száz különböző kedvezmény érhető el a kalkulátorból közvetlenül,

- árgarancia vonatkozik a megjelenített díjakra,

- ha kárrendezésre kerül sor, ebben is kaphatunk segítséget,

- mindössze körülbelül 10 perc egy kötelező biztosítás kiválasztása és megkötése,

- a szolgáltatás teljesen ingyenes az ügyfeleknek. (Tényleg az.)

Miért kötelező ez a felelősség biztosítás?

A filozófia részébe nem mennénk most bele, de alapvetően senki nem akar úgy járni, hogy azért, mert figyelmetlenül vezet (vagy éppen a másik autós!), több milliós károkba verje magát. Ennek elkerülésére szolgál a törvényileg szabályozott kötelező felelősségbiztosítás. Egyszerűen, gyakorlatiasan szólva: azért kötelező, mert ezt írja elő a törvény.

Egyébként elsőre talán meglepő, de a kötelező biztosítás igen magas összegig téríti meg a másoknak okozott károkat: személyi sérüléskor több mint 6 millió euróig, míg dologi károk során 1,2 millió feletti összegig.

Kapcsolódó cikkek

Kötelezettségeink székhelyszolgáltatás igénybevételekor

Kötelezettségeink székhelyszolgáltatás igénybevételekor

Egy cég alapításakor át kell gondolnunk, hogy mégis hol legyen a cégünk székhelye.

A kaszinóipar, mint a gazdasági növekedés eszköze

A kaszinóipar, mint a gazdasági növekedés eszköze

A kaszinók a kezdetektől népszerű szórakozási helyszínek voltak, de különösen a múlt század közepe óta jellemző, hogy olyan tömegeket vonzanak és akkora forgalmat generálnak, amivel az egyes nemzetgazdaságok és a globális gazdaság is számolni tud.