Róma: olasz temperamentum, Colosseum, Stadio Olimpico

Irány Róma! Mondunk pár tippet hozzá.
Róma: olasz temperamentum, Colosseum, Stadio Olimpico

Róma, nem csak a romantika városa és nem csak az olasz épületeket csodálhatjuk meg itt, hanem mint vallási központ, a Vatikán is megtalálható ebben a gyönyörű városban, amely szintén lenyűgöz bárkit, aki az olasz fővárosba látogat. Turisták millióit csalogatja az olasz főváros, hiszen olyan nevezetességeket nézhetünk meg a Vatikán mellett, mint a Colosseum, illetve rengeteg más történelmi jelentőségű építmény tárja fel a kiváncsiskodók előtt az értékeit.

Trevi-kút

A Fontana di Trevi egy csodálatos szökőkút, amely a barokk stílus jegyeit viseli magán. Ha turistaként érkezünk a városba és mindenképpen meg szeretnénk nézni a kutat, fel kell készülni arra, hogy rengetegen fordulnak itt meg. Még akkor is nagy a káosz, ha egyébként rendőrök őrzik a rendet. A nap minden szakaszában gyönyörű a Trevi-kút, de kivilágítva nagyobb élményt ad. A közelben sok kávézó és étterem is van, így a városnézés közben kicsit meg is pihenhetünk és jól is lakhatunk.

A kútba aprópénzt is lehet dobni. A mondás úgy tartja, ha valaki pénzt dob a kútba, előbb-utóbb visszatér ebbe a csodálatos városba.

Paciotti Salumeria

Ezen a helyen aztán mindenki megtapasztalhatja a tipikus olasz kedvességet és vendégszeretetet. Ha szeretünk minőségi ételeket enni és italokat inni, ide mindenképpen be kell térnünk. A Pacotti Salumeria jó minőségű sajtokat és borokat is kínál, de más élelmiszeripari termékek is arra várnak, hogy hazavigyük és megkóstoljuk azokat.

A Paciotti Salumeriában jó minőségű húsokat, sajtokat, olívaolajat, balzsamecetet és még szarvasgombát is kaphatunk. Ha hódolunk a kulináris élvezeteknek, akkor lelki fájdalmat is érezhetünk, hogy nem vihetünk haza minden minőségi terméket. A kiváló áruk mellett, az árak is kedvezőek és a személyzet is nagyon segítőkész.

Labdarúgás mindenek felett

Róma nem csak romantikus városnézésre, vagy nem csak egy kellemes piknikre csábíthat bennünket, miután bevásároltunk a Paciotti Salumeriában, hanem akár még élőben is megnézhetünk egy jónak ígérkező meccset, mondjuk egy AS Roma - Lazio rangadót. Ha szeretünk mérkőzésekre fogadni, online sportfogadás lehetőségek is rendelkezésünkre állnak. 1xbet fogadás bónusz is az ölünkbe hullhat.

Stadio Olimpico

A mérkőzést az Olimpiai Stadionban (Stadio Olimpico) tekintheted meg. A stadiont 1932-ben adták át. A hely a Laziónak és az AS Rómának a közös otthona.

Az Olimpiai Stadiont modern kolosszeumnak is szokták nevezni. A stadiont busszal és villamossal is meg lehet közelíteni. Az állomásoktól mindössze néhány percnyi sétára van csupán a stadion.

Colosseum

Róma egyik méltán kiérdemelt szépsége és egyben szimbóluma a Colosseum. Az amfiteátrum az ókori gladiátorharcok idején épült. Rómában járva kötelező megnézni a Colosseumot. A belépőjegyeket érdemes online megvásárolni, mert mindig hosszú a sorban állás a helyszínen. Ha valaki alaposan be szeretné járni ezt a monumentális épületet, számítson rá, hogy akár több órát is igénybe vehet. De akkor már maradjon is estig, mivel kivilágítva a legszebb ez az ókori építmény.

Róma nem csak a Colosseumról híres, hanem a múzeumokról is. Ha szereted a múzeumlátogatásokat, térj be a Vatikáni Múzeumok valamelyikébe, a Palazzo Corsini Nemzeti Galériába, a Római Nemzeti Múzeumba, a Palazzo Venezia Múzeumba, vagy a Borghese Múzeum és Galériába. A turisták nagyon kedvelik a barokk építészeti stílusban épült Trevi kutat is, amely Róma egyik szimbóluma.

Római szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Legnépszerűbb varrógép márkák

Legnépszerűbb varrógép márkák

Számos különböző típusú varrógép áll rendelkezésre.

Mit kell tudni egy traktor használata előtt?

Mit kell tudni egy traktor használata előtt?

A mezőgazdaságban, mindegy, hogy kis vagy nagy területről van szó, mindig jó szolgálatot tehet egy traktor.